Mijn CV

  1. Bands waar ik in heb gespeeld
  2. Platen die ik heb gemaakt
  3. Bandcoach

Bands waarin ik heb gespeeld
Vanaf mijn 13de, toen ik op de middelbare school kwam, speelde ik in bands. Dat zijn er veel geweest, maar de bands waar ik veel mee heb gespeeld en platen heb gemaakt, zijn:

  • Surphonics
  • League of XO Gentlemen
  • Club of High Eyebrows
  • Michael & Linda Barkey
  • The Modest Tree

In band 2 en 3 speelde ik o.a. met Rude Boy van Urban Dance Squad, Jochem van Rooijen van Mina (voorheen Keith) Caputo. Al vanaf het moment dat ik redelijk kon spelen val ik in bij coverbands. Ik maak daar bewust mijn werk niet van. Omdat ik liever creeèr dan dat ik iets naspeel. Maar het blijft wel leerzaam en leuk kan het ook zijn. Juist door in veel verschillende formaties te spelen, herken je snel wanneer er iets niet goed loopt en waar het probleem zit.

Maar het belangrijkste project tot nu toe is mijn eerste solo plaat. Deze is in oktober 2014 uitgekomen. Op de plaat spelen o.a. Jochem van Rooijen (drums), Coen Molenaar (toetsenist bij Jan Akkerman band en Tristan) en Patrick Tilon (Urban Dance Squad en Junkie XL).

Met Linda Dolman had ik een leuk coverduo. We speelden van de jaren ´30 tot ´60 met z´n 2en. Hier kunt u er nog veel over vinden: www.michaelenlindabarkey.nl of www.facebook.com/michaelbarkeyenlindalinda/.

The Modest Tree is een band met 2 vrienden. Jordy van Eekelen en Niels van den Berg. We spelen covers en we spelen soms dingen van mijn plaat en toekomstige plaat. (20-11-17)

In 2017 begin ik met de opnames van mijn nieuwe solo plaat, die in 2018 zal uitkomen.

Platen
De cd´s van the Surphonics, League of XO Gentlemen en Club of Highbrows zijn opgenomen in o.a. studio 150 Amsterdam, Hazelwood Frankfurt Duitsland. Mijn soloplaat is deels opgenomen in LIFRA-studio in Schagen.

  

Bandcoach
Sinds een aantal jaar ben ik bandcoach. Dat houdt in dat ik bands begeleid in muzikaal opzicht. Het gaat hier dus niet om gitaarles, maar eerder om muziekles in het algemeen. Het samenspelen en alle facetten waarmee je te maken kan krijgen als je in een band speelt, zoals opnemen, optreden, componeren etc.