Effect Pedalen

Over gitaar effect pedalen is een hele boel te vertellen. Soms denk ik dat ik er aan verslaafd ben om ze te kopen en te gebruiken en dan weer denk ik, geef mij maar een akkoestische gitaar. Maar hoe dan ook, ze zijn niet weg te denken als je eenmaal elektrisch gitaar speelt. Maar wat kan je nou het beste kopen? Hieronder heel beknopt wat info.
 
Alles in 1 , of elk effect apart?
 
Ik zou gaan voor elk effect apart, zodat je overal jouw favoriete effect van kan kopen en daarnaast kan je eens gaan wisselen tussen bepaalde merken of versies. 

Stemapparaat

Het eerste effect.... is het minst leuk maar het allerbelangrijkst: je stemapparaat. Ik gebruik zelf al sinds 10 tallen jaren die van Boss. Maar als die stuk gaat (helaast gaat Boss nooit stuk ;-) ) dan koop ik zeker het stemapparaat van TC Electronic (polytune).
En dan begint het leuk te worden: Distortians, Delay's, Reverbs, Chorus, Flanger, Octaver en ga zo maar door.
 

Overdrive

Wat ik na een stemapparaat bijna altijd wil hebben op mijn pedal bord is een overdrive en dan het liefst een tubescreamer van Ibanez of Maxon. Maar luister zelf naar de verschillen. Ik heb er meestal 2 of 3 omdat ik met verschillende instellingen speel (dat is voor thuis een beetje overdre(i)ven). De derde is dan meestal een Fuzz, zeg maar (een beetje kort door de bocht), een tubescreamer die over zijn nek gaat.
 

Voor mijn overdrive ... Clean Boost en de rest

Clean boost is minder leuk dan de overdrive want hij vervormt niet. Ik gebruik hiervoor vaak een equalizer. En dan volgt de rest.
Wat vind je leuk en wat is er allemaal? Ik had het net al over Distortians, Delay's, Reverbs, Chorus, Flanger, Octaver. Kijk maar op youtuebe wat die effecten doen. Of vraag het aan mij in de les. Want er kan veel. We kunnen je elektrische gitaar als een Hammond orgel laten klinken!